De zachte lens met een speciale kracht

 misight-lo-res.png

Voor wie is de misight lens een goed idee?
De misight contactlens is ontwikkeld voor jongeren in de groei met progressieve bijziendheid (min sterkte die snel achteruit gaat). Oftewel; zolang je in de groei bent is deze lens een goed idee.

arthur-voor-misight-lo-res.png

Okee, waarom?

De Misight contactlens remt die bijziendheid. Hoge bijziendheid leidt regelmatig tot ernstige oogproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslatingen. De Misight daglenzen zijn dan ook speciaal ontwikkeld om de verergering van bijziendheid bij kinderen zo veel mogelijk af te remmen. Dit heet myopie management. Myopie management is maatwerk en heeft verschillende behandelingen. Als gecertificeerde Myopie Management Expert kunnen wij goed adviseren welke behandeling het beste past. Één daarvan is de Misight contactlens.

Het voordeel van Misight daglenzen is dat ze erg comfortabel zijn en heel eenvoudig in gebruik. Ook het risico op oogontstekingen is nihil vanwege de dagelijkse vervanging van de lenzen. Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 7 jaar oud. Uiteraard is het essentieel goed om te gaan met de lenzen. Hier geven we dan ook een cursus in.

Hoe werkt het?

Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je oog is als het ware te lang. In de contactlens zijn speciale ringen aan de buitenzijde van het zicht aangebracht waardoor de verergering van de bijziendheid actief wordt geremd én je tegelijkertijd centraal scherp zicht hebt ongeacht verschillende pupildiameters.

CE-certificering 
MiSight® 1 day is de eerste zachte daglens voor myopie management waarvan middels langlopend wetenschappelijk onderzoek bewezen is dat deze het verergeren van bijziendheid vermindert. Naast de CE-certificering in Europa is de laatste kroon op dit werk de eerste FDA-goedkeuring op de Amerikaanse markt voor een contactlens die bijziendheid remt. 

misight1-edit.jpg

Wat kosten de Misight lenzen?

€300,- per half jaar inclusief alle controles. Dit is niet de goedkoopste manier van myopie controle. Zo zijn de nachtlenzen of de brillenglazen goedkoper. Maar wellicht wel de makkelijkste.