Optometrisch onderzoek

Voor de gezondheid van jouw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt. Bij een optometrisch onderzoek wordt er verder naar de gezondheid van de ogen gekeken waar de opticien stopt bij oogmeting van de sterkte. De optometrist kan het hele oog beoordelen van hoornvlies tot netvlies. 

                                                              oog-voor-optometrie.png

Bij een optometrisch onderzoek wordt (als het nog niet gedaan is) de sterkte bepaald en wordt de oogdruk nauwkeurig gemeten. De ogen krijgen een druppel om de pupillen te vergroten. Zo kan de optometrist het netvlies goed beoordelen. 
Er wordt met een spleetlamp gekeken naar de voorste lagen van het oog, dit wordt met en zonder druppels gedaan om de pupillen te verwijden.

Ook de gezondheid van jouw ogen vastgelegd met een OCT. Een OCT-scan laat de verschillende lagen van het netvlies afzonderlijk van elkaar zien, waarbij er gekeken wordt in de diepere lagen van het oog. De OCT-scan kan ook gebruikt worden bij het constateren en monitoren van oogzenuwaandoeningen zoals glaucoom.

Glaucoom is een erfelijke oogziekte waarbij de zenuwvezellaag langzaam dunner wordt door een te hoge oogdruk. Dit leidt tot langzaam gezichtsveldverlies. Dit gaat zo geleidelijk dat men dit vaak niet opmerkt totdat het te laat is. Als je een familielid hebt waarbij glaucoom geconstateerd is raden wij aan om een screening te laten doen.

Ook als iemand in de familie macula degeneratie heeft is het aan te raden om dit te laten screenen. Macula degeneratie is een oogziekte die het centrale gedeelte van het beeld wazig maakt. 

 

romy-oct.png

* OCT (Optical coherence tomography).

We bekijken tijdens dit volledige onderzoek de gehele gezondheid van jouw ogen van de voorkant tot de achterkant van de ogen inclusief het meten van de juiste sterkte.

* kosten voor een optometrisch onderzoek bedraagt €80,- (inclusief €40,- voor de oogmeting en dit wordt terugverrekend bij aanschaf van een bril) en duurt ongeveer 60 minuten.

 Maak hier een afspraak!