1 uur service

De allerbeste kijkoplossing vinden voor jou. Maatwerk leveren, daar genieten we van. We nemen graag alle tijd voor je. Maar we kunnen indien nodig ook snel schakelen. In onze werkplaats hebben we 666 glazen in voorraad. Geen simpele Chinese budgetglaasjes zoals prijsvechters die aanbieden, maar hoogwaardige glazen van premium fabrikant Rodenstock (enkelvoudig 1.6 X-tra Clean coating. Het beste van het beste). Sterktes variërend van +4.00 tot -6.00  en een cilinder tot -1.50.

          glaszakje-rodenstock.jpg

Goede kans dus, zo'n 95%, dat uw sterkte daar ook tussen zit.

Als je ons een beetje lief aankijkt of gebak voert, rennen we als het maar even kan meteen naar de werkplaats om je nieuwe bril te maken. Het is nog steeds een ambacht, dus we zijn wel een uurtje bezig.  

Wij beginnen met het aftekenen en blokken (vastzetten van de glazen in de slijpmachine).

 1-uur-service-lo-res.png glasblokken1-sticker.png

We tracen de vorm van het montuur. Die staat dan in de slijpmachine. Vervolgens stellen wij in hoe wij het glas geslepen willen hebben.

 brilintracer1.png  glazen-tracer-slijpmachine.png

Even het scherpe randje met de hand eraf slijpen (afzoeten) en checken of het goed is gegaan.

 glasgeslepen-nat-closeup.png  glasafzoeten1.png

Dan monteren en afstellen maar.

 glasinmontuur-part1.png  glasinmontuur-part2.png

 whatsapp-image-2022-12-23-at-16-01-24.jpeg

Als je het leuk vindt om een kijkje in onze werkplaats te nemen en te zien hoe je bril wordt gemaakt, vraag het gerust! Wij nemen dan graag de tijd voor je om uit te leggen wat wij doen en laten je graag zien hoe wij met liefde ons vak uitoefenen.

Tadaaa! En een uurtje later heb je je nieuwe bril en hebben wij weer iemand blij gemaakt. Daar doen we het voor!