De verschillen

Stel: je wilt lenzen gaan dragen... wat zijn dan de verschillen?

Om te beginnen zijn er drie verschillende types lenzen: zachte lenzen, harde lenzen en nachtlenzen.

 

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn de meest toegankelijke lenzen omdat ze erg comfortabel zijn. Daarom worden ze ook het meest aangemeten. Binnen de groep zachte lenzen kun je kiezen voor daglenzen of maandlenzen voor zowel enkelvoudig als multifocaal gebruik. 

 claudia-1-lo-res(1).png

Zachte daglenzen bieden gemak en hygiëne, omdat je de contactlenzen niet meer hoeft schoon te maken en iedere dag nieuwe, schone lenzen kunt indoen. Daglenzen zijn bij uitstek geschikt voor tijdens het sporten of op vakantie. Je hoeft dus geen lenshouder en vloeistoffen meer mee te nemen. Maar ook wanneer je niet iedere dag zin hebt om je bril te dragen. Daglenzen zitten verpakt in individuele blisters, die je moeiteloos openmaakt. Een superhygiënische oplossing, omdat je iedere dag een nieuw, steriel paar lenzen in doet. 

 

Maandlenzen gebruik je iedere dag. Bij het uithalen van de lenzen aan het einde van de dag reinig je deze en bewaar je ze in een lenshouder gevuld met lensvloeistof.  Maandlenzen zijn comfortabel om te dragen en makkelijk in het onderhoud. Je raakt zeer snel gewend aan de dagelijkse routine van het schoonmaken en bewaren. Maandlenzen worden, zoals de naam al zegt, iedere maand vervangen door een nieuw paar. Bovendien zijn maandlenzen goedkoper wanneer je iedere dag contactlenzen wenst te gaan dragen dan daglenzen.


lens-lo-res.png

Multifocale lenzen zijn ideaal te gebruiken voor als je geen bril kunt of wilt dragen. De opbouw van een multifocale lens is anders dan die van een bril. Daar waar je met een bril last kunt hebben van vertekeningen heb je hier met lenzen geen last van. Dit komt omdat de opbouw van de sterkte in ringen is verwerkt. Multifocale lenzen zijn verkrijgbaar als daglenzen en maandlenzen. De techniek staat niet stil; er is steeds meer mogelijk qua sterktes. Maandlenzen hebben een groter sterktebereik dan daglenzen. 

Harde lenzen

Harde lenzen zijn wat minder comfortabel dan zachte lenzen, omdat deze harder zijn (de naam zegt het al). Daar staat tegenover dat harde lenzen veel meer mogelijkheden bieden. Harde lenzen worden altijd op maat gemaakt, hierdoor zijn deze altijd in de juiste sterkte verkrijgbaar, in de juiste kromming en zijn deze in gebruik een stuk voordeliger dan maandlenzen. Harde lenzen gebruik je iedere dag. Aan het einde van de dag maak je de lenzen schoon, waarna je ze bewaart in een lenshouder met lensvloeistof. De draagtijd van harde lenzen verschilt per variant en ligt tussen de 1 en 3 jaar. 

harde-lens-lo-res.png

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn echt een specialiteit van ons. Deze lenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt in de nacht, zodat je overdag geen bril of contactlenzen hoeft te dragen. Lees hier meer over ons paradepaardje: nachtlenzen!

nachtlens-inzetten-lo-res.png


Wil je nu weten welke lenzen écht het beste bij jou passen? Laat het ons uitzoeken en maak hier een afspraak.