Want het kan altijd beter

Multifocale glazen. Er is veel over geschreven en nog steeds onmogelijk onduidelijk voor consumenten. Hoe maken wij dit nu transparant als er alleen al bijvoorbeeld bij 1 fabrikant meer dan een miljoen mogelijkheden zijn om te bestellen.
Zo kan je voor een bepaald design kiezen, de coating, filters, de dikte, de kleur, de hardheid, wel of niet unieke klanteigenschappen meenemen in het ontwerp en wel of niet maatwerk... en last but not least, welke fabrikant?

Nu zijn wij wel wat gewend. Wij werken er tenslotte elke dag mee. Veel van onze klanten vertrouwen ons gelukkig in ons advies, maar misschien wilt u wel kunnen uitleggen of begrijpen waarom het ene glas €250,- kost en het volgende €400,- Wat is nu het verschil?

multifocaal-intro.png

Vaak krijgt u enkele plaatjes zoals hierboven voorgeschoteld. Het heeft te maken met de breedte van het kijkgedeelte. Simpel gezegd: hoe breder het kijkgedeelte, hoe duurder het glas. Want hoewel een multifocaal glas een goede oplossing is met kijken, is het niet ideaal. Er is altijd een gebied aan de zijkanten van de glazen wat niet lekker kijkt vanwege vertekening.

De techniek staat echter niet stil en wat vroeger goed was is nu een instap glas. Stelt u zich eens voor:
*we laten voor deze vergelijking de glasbewerkingen voor wat ze zijn, het is al ingewikkeld genoeg
Goed kost €150- per glas
Beter kost €250,- per glas
Best kost €350,- per glas
Dit is nu zo'n beetje wat de grote ketens als beste glas kunnen aanbieden. Wat nu, als wij vertellen dat wij verder kunnen gaan?

popup-montuur-parameters.png

Individuele parameters
Wij kunnen tegenwoordig meer, door unieke parameter gegevens van een klant toe te voegen aan de berekening van het glas kan het allemaal nog veel beter. Wat is dat nu? Elk normaal glas gaat uit van gemiddelden. Gemiddelde afstand tussen de ogen. Gemiddelde afstand van montuur naar glas en gemiddelde curve van de bril, gemiddelde brilsterkte (terwijl iemand met -8.00 echt heel anders door zijn bril kijkt dan iemand met + 2.00). Maar wie is er nu volledig gemiddeld? Door de unieke parameters bij u te meten (zoals dus bijvoorbeeld de afstand van het glas naar uw ogen) kan dat multifocale glas nog veel beter. Met name het wennen gaat veel sneller. Vaak merken wij ook dat wanneer iemand in het verleden al multifocaal heeft geprobeerd en het niet lukte, nu degene wél kan wennen.
Een multifocaal glas met alles erop en eraan én waarbij die unieke parameters meegenomen zijn komt op €400,- per glas uit. Afhankelijk van de parameters die toegevoegd worden.

Zo is er eigenlijk voor iedereen wel wat. Kunt u dan niet goed kijken met een glas van €250,-? Jawel hoor, maar u zult het hoofd veel meer moeten draaien en het kijkt minder comfortabel. Ons advies. Laat ons u goed adviseren wat het beste bij u past.

visureal-advies-2(1).jpg