Want het kan altijd beter

Over multifocale glazen is enorm veel informatie voorhanden. Maar daarmee wordt het er niet duidelijker op. Als consument kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Elke fabrikant biedt al meer dan een miljoen keuze-opties. Design, coating, filters, dikte, kleur, hardheid, wel of niet unieke klanteigenschappen meenemen in het ontwerp en wel of niet maatwerk... en last but not least, welke fabrikant? Wij kiezen voor Rodenstock.

Nu zijn wij wel wat gewend. Wij werken er tenslotte elke dag mee. Veel van onze klanten vertrouwen ons gelukkig in ons advies, maar misschien wil je wel kunnen uitleggen of begrijpen waarom het ene glas €275,- kost en het andere €475,- Wat is nu het verschil?

multifocaal-intro.png

Vaak krijg je enkele plaatjes zoals hierboven voorgeschoteld. Het heeft te maken met de breedte van het kijkgedeelte. Simpel gezegd: hoe breder het kijkgedeelte, hoe duurder het glas. Want hoewel een multifocaal glas een goede oplossing is met kijken, is het niet ideaal. Er is altijd een gebied aan de zijkanten van de glazen wat niet lekker kijkt vanwege vertekening.

De techniek staat echter niet stil en wat vroeger doorging voor 'goed' is nu een instapglas. Stelt u zich eens voor:
*we laten voor deze vergelijking de glasbewerkingen voor wat ze zijn, het is al ingewikkeld genoeg

  • Goed kost €150- per glas
  • Beter kost €250,- per glas
  • Best kost €350,- per glas

Dit is nu zo'n beetje wat de grote ketens als beste glas kunnen aanbieden. Wat nu, als wij vertellen dat wij verder kunnen gaan?

rs-vip-afb-miniwebsite-impressionist-2x.png

Individuele parameters
Wij kunnen tegenwoordig meer, door unieke parametergegevens van een klant toe te voegen aan de berekening van het glas kan het allemaal nog veel beter. Wat is dat nu? Elk normaal glas gaat uit van gemiddelden. Gemiddelde afstand tussen de ogen. Gemiddelde afstand van montuur naar glas en gemiddelde curve van de bril, gemiddelde brilsterkte (terwijl iemand met -8.00 echt heel anders door zijn bril kijkt dan iemand met + 2.00). Maar wie is er nu volledig gemiddeld? Door de unieke parameters bij jou te meten (zoals dus bijvoorbeeld de afstand van het glas naar je ogen) kan dat multifocale glas nog veel beter. Met name het wennen gaat veel sneller. Vaak merken wij ook dat iemand die in het verleden al zonder succes multifocaal probeerde, nu met de huidige stand van de techniek wél kan wennen.
Een multifocaal glas met alles erop en eraan én waarbij die unieke parameters meegenomen zijn komt op €475,- per glas uit. Afhankelijk van de parameters die toegevoegd worden.

rs-vip-afb-tabs-miniwebsite-dneye-tab3-2x.png

Zo kunnen glazen nu ook met DNEye B.IG. Exact techniek erin verwerkt worden, hiermee wordt specifiek naar jouw oog gekeken en alle data en informatie die uit deze metingen komt kunnen wij dan in de glazen verwerken voor onder andere een verhoogd contrast en kleurrijkere ervaring. 

rs-vip-afb-tabs-miniwebsite-dneye-tab2-2x.png


Zo is er eigenlijk voor iedereen wel wat. Kun je dan niet goed kijken met een glas van €275,-? Jawel hoor, maar je zult het hoofd veel meer moeten draaien en het kijkt minder comfortabel. Ons advies. Laat ons je goed adviseren wat het beste bij jou past.

joost-legt-uit-hoe-het-zit(1).png