Onze passie

De ene oogmeting is de andere niet. Ons bedrijf is gebouwd op tevredenheid van onze klanten. Hierdoor hebben wij steeds onze techniek verbeterd en zo een protocol ontwikkeld waarbij altijd het maximaal gewenste resultaat behaald wordt. 

* WIJ WERKEN IN PRINCIPE OP AFPSRAAK OM DE BESTE KWALITEIT TE GARANDEREN.


Autorefractor
Veel oogmetingen beginnen met de autorefractor. De naam zegt het al: AUTO = automatisch, REFRACTOR = meter. Dit apparaat meet je ogen zonder met jou te communiceren. Best nutteloos om een goede bril mee te maken aangezien de gemeten sterkte slechts grofweg in de buurt van de benodigde sterkte zit. Toch is het soms handig hiermee te starten als we blanco moeten beginnen. Laat nooit een bril maken enkel op de waarde van de autorefractor!

DNEye Scan
Doordat de DNEye scanner van Rodenstock de afwijkende maten van het gemiddelde meet kunnen we de brillenglazen nóg beter maken. De DNeye scanner meet de lengte van het oog, de bolling, de dikte van het hoorvlies en meer met grote én kleine pupil. Zodat we onder verschillende omstandigheden het perfecte glas hebben. Berekend door hun nieuwe algoritmes, dit noemen ze: B.I.G. Exact. 

 Al deze gegevens nemen ze mee in het glas om de optimale kijkcomfort te verzorgen, in dag- én nachtzicht.
We gebruiken deze meting vanaf nu standaard voor elke oogmeting. 

Alles meten = echt weten: de oogmeting gaat zo

Nadat we eventueel de waardes van de autorefractor hebben, begint het belangrijkste onderdeel van de meting:
de anamnese. Hierbij willen wij weten wie je bent, je medische geschiedenis, wat je doet en waarom je bij ons bent gekomen. Het wordt vaak door opticiens overgeslagen, maar is cruciaal voor ons doel: jou blij maken. Het kan namelijk zo zijn dat je voor een bepaalde bril binnenkomt, maar dat wij jou iets anders adviseren. Uiteindelijk beslis jij uiteraard altijd zelf. We zullen je nooit iets opdringen!
Zoals bij elke zichzelf respecterende opticien beginnen we eerst het rechteroog te meten en vervolgens het linkeroog. Hierbij meten we zowel de sferische sterkte als de cilinder en checken die met de rood/groen test. Bij sommige opticiens stopt het hier, wij gaan echter nog verder.

Nu volgt het belangrijkste gedeelte om de ogen lekker samen te laten kijken: wij controleren of de apart gemeten sterktes samen ook comfortabel kijken. Aangezien dit cruciaal is om snel aan glazen te wennen, testen wij dit uitgebreid. Wij controleren of de ogen samenwerken, of je in staat bent om diepte te zien en testen we de oogspieren op flexibiliteit. 

brandbox-pasbril1.png

FD-meting

De afkorting FD staat voor fixatiedisparatie. FD Mocht blijken dat de ogen niet lekker samenwerken dan maken we samen een tweede afspraak. Bij deze tweede afspraak zorgen wij ervoor dat de ogen door middel van prisma's, gemeten met de MKH methode, weer samen gaan werken. Dit doen wij uiterst secuur: zijn er geen klachten, dan passen wij geen prisma's toe. Zijn die er wel, dan nemen wij die samen door en besluiten wij samen of wij de gemeten prisma's gaan toepassen.
Meer weten over de FD-meting? Hier lees je meer.

De pasbril

Wanneer wij de gemeten sterkte bepaald hebben, zetten wij die voor u in een pasbril zodat u in de winkel kunt ervaren hoe de nieuwe sterkte kijkt.

cynthia-met-pasbril-2(1).jpg

Oogdruk

Natuurlijk meten wij ook even de oogdruk. Dat hoort erbij. Wel doen wij dit liever na de oogmeting omdat het belastend is voor het oog én het de traanfilm beïnvloedt.

Precisie is alles

Na het bovengenoemde onderzoek eindigen we met de montuur aanpassing. Naast een goede oogmeting is het namelijk cruciaal dat wij de centrering van de glazen zo optimaal mogelijk verzorgen. Nadat u een montuur heeft uitgezocht maken wij één of twee foto's van u met uw nieuwe bril op met het VisuReal systeem. Dit maakt het geheel van metingen compleet en zorgt ervoor dat u maximaal comfortabel met uw nieuwe bril kijkt.

joost-legt-uit-hoe-het-zit.png