Heerlijk lenzen dragen

Vraag ons personeel eens welke klanten het meest tevreden zijn met hun lenzen en het antwoord is meteen: De nachtlensklanten!

Nachtlenzen draag je terwijl je slaapt. Daarom heb je overdag wel het scherpe zicht, maar niet de nadelen van lenzen, die zijn dan tenslotte uit! Tijdens uw slaap corrigeren de lenzen je ogen. De lenzen zijn vlakker dan je hoornvlies. Door het drijven van de lens op je traanfilm ontstaat er een drukverschil. Hierdoor neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Het verschil in vorm zorgt ervoor dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of contactlenzen.

Ideaal wanneer je overdag geen bril of contactlenzen wilt dragen. Nachtlenzen zitten qua comfort tussen harde en zachte lenzen in. Maar omdat je slaapt met de ogen dicht ervaar je hier nagenoeg niets van.

Nachtlenzen zijn uitermate geschikt voor kinderen en tieners in de groei. Het remt de toename in sterkte, wat wij vaak zien bij een groeispurt. Helaas zijn nachtlenzen niet voor iedereen geschikt. Nachtlenzen zijn alleen verkrijgbaar in sterktes van -0.50 tot -5.00 en in overleg kan het soms zelfs tot -6.00 lukken. Cilinders en een leesgedeelte behoren ook tot de mogelijkheden.

Interesse? Onze contactlensspecialisten Raphaël en Joy vertellen je graag alles over nachtlenzen.