Verwen uzelf en uw ogen met rust

Stel je je voor: je zit veel achter de pc. Zeker als je werk veel uit computerwerk bestaat zit je úúúúúúren achter een beeldscherm, meer dan eens met een verkeerde houding. Ook al heb je misschien een leesbril of een multifocale bril waarmee je het beeldscherm goed kunt zien. Het is toch niet ideaal. Zie onderstaande foto.
De eerste foto is met een leesbril, gemaakt op 40 cm leesafstand.
De tweede foto is met een multifocale bril: er zit wel een sterkte in voor de computer, maar voor lekker kijken zit die te laag in de bril.
Idealiter heb je een computerbril waardoor je met een normale houding achter het beeldscherm zit.

indoor-kijkbereik-zijkant.png


Een computerglas is een indoorglas dat is afgestemd op jouw individuele werk- en draagomstandigheden. Als je werk precisieactiviteiten met zich meebrengt of als je gedurende lange perioden achter de computer moet zitten, kunnen de computerglazen ervoor zorgen dat je op alle afstanden comfortabel kijkt, ongeacht je beroep.

Je kunt kiezen uit drie designs voor optimaal maatwerk.

  • 30 cm tot 100 cm: perfect voor specialistische hobby’s en beroepen die grote precisie vereisen. Je profiteert van het breedste gezichtsveld dichtbij en op de middellange afstand tot maximaal 80cm.
  • 30 cm tot 200 cm: de beste keuze voor werkzaamheden via het scherm en beroepen die een probleemloos en scherp diepte- en breedtezicht vereisen van dichtbij tot twee meter. Zeg maar: lezen, computeren en kletsen zonder de bril af te zetten.
  • 30 cm tot 6 meter: vooral geschikt voor activiteiten waarbij je moet scherpstellen op voorwerpen die verder van je af staan dan het computerscherm. Hierbij pak je ook presentaties mee in bijvoorbeeld vergaderingen. Je levert bij deze variant wel kijkbreedte in ten opzichte van de andere twee varianten.

Voor veel brildragers vormen indoor brillenglazen een goede aanvulling op hun normale bril. Vraag de opticien die je helpt om samen de beste oplossing te kiezen.

indoor-kijkbereik-boven-aangepast.png

Maar, er zit toch ook een computergedeelte in een multifocale bril? Waarom is dit niet goed genoeg?

Als u met een multifocate bril in de juiste houding recht vooruit kijkt, kijk je door de vertesterkte. Dat betekent dat je, om scherp te kijken op je beeldscherm, steeds je kin moet optillen. Hierdoor krijg je nekklachten. In een computerbril kijk je recht vooruit met een normale houding door de juiste sterkte voor de afstand tot het beeldscherm. Daarnaast is in een multifocale bril 'slechts' de helft van het glas gereserveerd voor dichtbij. In een computerbril is alles afgestemd op dichtbij scherp zien.

Kosten:

Alle computerglazen kosten bij ons €200,- per glas, alles inbegrepen (extra dun, beste coating enz.). Geen verrassingen.