Verwen uzelf en uw ogen met rust.

Stelt u zich voor: u zit veel achter de pc. Zeker als uw werk veel uit computerwerk bestaat zit u úúúúúúren met vaak een verkeerde houding achter een beeldscherm. Ook al heeft u misschien een leesbril of een multifocale bril waarmee u het beeldscherm goed kunt zien. Het is toch niet ideaal. Zie onderstaande foto.
De eerste foto is met een leesbril, gemaakt op 40 cm leesafstand.
De tweede foto is met een multifocale bril: er zit wel een sterkte in voor de computer, maar voor lekker kijken zit die te laag in de bril.
Idealiter heeft u een computerbril waardoor u met een normale houding achter het beeldscherm zit.

indoor-kijkbereik-zijkant.png


Een computerglas is een indoorglas dat is afgestemd op uw individuele werk- en draagomstandigheden. Als uw werk precisie activiteiten met zich meebrengt of als u gedurende lange perioden achter de computer moet zitten, kunnen de computerglazen ervoor zorgen dat u op alle afstanden comfortabel kijkt, ongeacht uw beroep.

U kunt kiezen uit drie designs voor optimaal maatwerk.

30 cm tot 100 cm: perfect voor specialistische hobby’s en beroepen die grote precisie vereisen. U profiteert van het breedste gezichtsveld dichtbij en op de middellange afstand tot maximaal 80cm.
30 cm tot 200 cm: de beste keuze voor werkzaamheden via het scherm en beroepen die een probleemloos en scherp diepte- en breedtezicht vereisen van dichtbij tot twee meter. Zeg maar: lezen, computeren en kletsen zonder de bril af te zetten.
30 cm tot 6 meter: vooral geschikt voor activiteiten waarbij u moet scherpstellen op voorwerpen die verder van u af staan dan het computerscherm. Hierbij pakt u ook presentaties mee in bijvoorbeeld vergaderingen. U levert bij deze variant wel kijkbreedte in ten opzichte van de andere 2 varianten.
Voor veel brildragers vormen indoor brillenglazen een goede aanvulling op hun normale bril. Vraag de opticien die u helpt om samen de beste oplossing te kiezen.

indoor-kijkbereik-boven-aangepast.png

Maar, er zit toch ook een computergedeelte in een multifocale bril? Waarom is dit niet goed genoeg?

Als u met een multifocate bril in de juiste houding recht vooruit kijkt, kijkt u door de verte sterkte. Dat betekent dat u, om scherp te kijken op uw beeldscherm, steeds uw kin moet optillen. Hierdoor krijgt u nek klachten. In een computerbril kijkt u recht vooruit met een normale houding door de juiste sterkte voor de computer. Daarnaast is in een multifocale bril "slechts" de helft van het glas gereserveerd voor dichtbij. In een computerbril is alles afgestemd op dichtbij scherp zien.

Kosten:

Alle computerglazen kosten bij ons €200,- per glas, daarbij zit alles in, (extra dun, beste coating enz. ) Geen verrassingen.