De controle

Contactlenzen is net weer even een ander verhaal dan de bril. Contactlenzen - de naam zegt het al - raken het oog aan en kunnen bij een slechte of ontbrekende begeleiding zelfs schadelijk zijn. Om je ervan te verzekeren dat dit bij ons niet gebeurt zijn alle personen die jou met contactlenzen helpen ook daadwerkelijk bevoegd om dit te doen. Zij hebben minimaal de opleiding tot Contactlensspecialist afgerond. Deze opleiding mag je pas doen na het behalen van het diploma Opticien. Vaak zit hier een studie van vijf jaar aan vast. 

 lensoproep-lo-res.png

De contactlenscontrole, hoe gaat dat dan?

Je begint natuurlijk met het maken van een afspraak voor de controle. Bij deze controle gaan wij je eerst een paar vragen stellen om vast te stellen of wij wat willen wijzigen. Bijvoorbeeld vanwege klachten met droge ogen of gewijzigde medicatie.

Vervolgens meten wij de sterkte van je ogen op. Wellicht kan het nog beter!
Hierna kijken we naar de gezondheid van de ogen en de conditie van de lenzen met de spleetlamp.
Waar kijken wij nu eigenlijk naar? Om je een beetje een idee te geven hebben wij het maar eens opgeschreven:

  • Eerst de algehele conditie van het oog.
  • Daarna zijn de randen van je oogleden aan de beurt, gevolgd door je traanfilm, het oogwit, overgang van het oogwit naar het hoornvlies, de verschillende lagen van je hoornvlies, het vocht achter je hoornvlies, je iris en tot slot je ooglens (achter de pupil).
  • Dan pas kijken wij eigenlijk naar de contactlens zelf: is deze verontreinigd? Hoe oud is de lens? Beweegt hij te veel of te weinig? Hoe snel wordt hij droog?

Zodra wij alles goed hebben beoordeeld bestellen wij eventueel andere paslenzen of een geheel nieuwe set. Uiteraard in overleg.

Het klinkt natuurlijk als een hele waslijst, maar wij kunnen niet voorzichtig genoeg zijn! Voor je armen, benen, vingers en tenen zijn er tegenwoordig allemaal soorten protheses, maar voor je ogen niet. Je hebt echt maar één paar ogen in je leven en daar moet je het mee doen. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat dit - voor zover het in ons bereik ligt – zo goed mogelijk verloopt.

Wil je alleen een losse controle, terwijl je geen lenzen bij ons hebt? Dat kan. In dat geval rekenen we €37,50