Irritatiefactortje over prijsvergelijking

09-11-2017

Door de huidige media wordt u onbewust gek gemaakt door genoemde prijzen en weet u door alle goedbedoelde adviezen niet meer bij welke winkel u nou het beste kan kopen. Als u naar de discounter gaat wordt u scheef aangekeken door uw buurman en als u naar de plaatselijke zelfstandige gaat vind de andere buurman dat u automatisch te veel betaald.

ZATERDAGMIDDAG, 15.30. VERJAARDAG – BORRELTIJD. JAN EN PIET.

JAN: “IK HEB EEN BRIL BIJ DE PLAATSELIJKE ZELFSTANDIGE GEKOCHT, IK WAS WELGETELD €1200 KWIJT!” PIET VERSLIKT ZICH BIJNA IN ZIJN SLOKJE BIER EN ZEGT “DAT MENDE NIE! JE BENT NIET GOED SNIK. IK BEN BIJ DE (KETEN) GEWEEST EN HEB VOOR DEZE BRIL MAAR €395 BETAALD! IK KREEG ER NOG EEN ZONNEBRIL BIJ WAARVAN IK MAAR ÉÉN GLAS HOEFDE TE BETALEN!” JAN; “JAHAA MAAR IK HEB HELE SPECIALE VAROFOCUS DINGES GLAZEN EN EEN GEWELDIG MONTUUR. ECHT HEEL SPECIAAL HOOR!” (HOUDT WIJSVINGER OMHOOG) PIET VALT NOG NET NIET VAN ZIJN STOEL EN ZEGT: “IK HEB OOK VARIOFOCUS! HIJ KLEURT DAN WEL NIET MEE  OF ZO, MAAR IK HEB WEL EEN ZONNEBRIL!”…..

Nee! De plaatselijke zelfstandige opticien is niet per definitie beter dan de Pearle of Specsavers, of andersom ook niet altijd duurder. Ze hebben allemaal glazen waar u doorheen kan kijken, het gaat er alleen om welke kwaliteit u verwacht van een product. Alles heeft zijn prijs en het is dan ook niet meer dan logisch dat u van een prijsvechter een kwalitatief iets minder uitgebreid (let op; niet slecht) glas kan verwachten dan van een particuliere winkel. Ieder persoon heeft een bepaalde standaard die hij achter het woordje kwaliteit plakt en daarom is de bril van Jan niet met de bril van Piet te vergelijken. Door prijsverschillen krijg je ook verschil in kwaliteit. Dit kan zowel in het personeel, de meting, het fabriceren en uiteraard in het product zelf zitten. Betekent niet dat Piet slecht kijkt, zijn bril zal alleen wel minder comfortabel kijken. 

Waar het uiteindelijk om gaat is dat er geen slechte, goedkope of dure bril bestaat. Voor elk individu is er een goede oplossing. Het enige wat u moet doen is u eerlijk laten adviseren door een betrouwbare opticien.

 

-Charrel-

Bron: http://at-charlies.nl/irritatiefactortje/