Henry Jullien

De hoogste haalbare kwaliteit in monturen? Zoek niet verder. Henry Julien is een van de oudste Franse brillenproducenten. Tot op de dag van vandaag worden de monturen met de hand gemaakt in de eigen fabriek in de Jura, in Frankrijk. Al jaren zijn wij verliefd op de hoge kwaliteit van Henry Julliens walsdoublé monturen.

Geschiedenis
In 1922 startte Henry Jullien de Productie. Hij was de grootvader van Pierre Fauveau, die eigenaar was tot 2017.
In dat jaar verkochte Pierre zijn bedrijf aan een andere gerenommeerde brillenmaker, het sinds 1881 bestaande L’Amy. 
Henry Jullien was een man met een tomeloze passie voor kwaliteit, iets wat tot op de dag van vandaag in de strategie leidend is.
Als een van de laatste fabrikanten in Frankrijk maakt Jullien nog steeds alles zelf. Het vakmanschap dat nodig is om de kwaliteitsnormen te behouden is het gevolg van een jarenlange ervaring van de “artisans” die de brillen maken.

De techniek

Henry Jullien is inmiddels één van de zeer weinige ateliers wereldwijd dat nog monturen produceert in het bijzondere materiaal walsdoublé.
De dikte van de goudlaag is 20 tot 30 maal dikker dan normaal bij lak. Het voordeel is een langere levensduur en bescherming voor een gevoelige huid.
Een deel van de collectie is zelfs op maat te maken.

 

De vormgeving
De monturen gemaakt in walsdoublé hebben een klassieke en tijdloze vormgeving. Een uitbreidende collectie in de altijd gangbare en op dit moment populaire “retro” vormgeving wordt een steeds meer bepalend deel van Henry Jullien.

 

In het kort

  • Handgemaakt in Frankrijk
  • Uniek materiaal dat zeer lange levensduur garandeert
  • Zeer geschikt voor gevoelige huid
  • Tijdloze en zeer stijlvolle uitstraling
  • Prijzen Henry Jullien correctiemonturen: van €619,- tot € 729,-. 

Maak hier een afspraak voor je oogmeting.