Ray-Ban

Ray-Ban is een van de oudste merken van zonnebrillen. Het merk werd in 1937 opgezet door Bausch & Lomb en heeft in al die jaren echt iconische vormen en stijlen op de markt gebracht. Hoe zou de wereld er uit zien zonder de Aviators, Wayfarers, Clubmasters en andere iconische namen? Maar Ray-Ban is meer dan dat. Naast de Iconen hebben ze ook hoge kwaliteit polariserende modellen in moderne materialen zoals carbon fibre. Een budgetcollectie met een wat mindere kwaliteit waar we iets minder enthousiast over zijn. Maar dat maakt niet uit, er is voor elk wat wils. Iedereen kan werkelijk slagen bij Ray-Ban.

De naam "Ray-Ban" is afgeleid van de Engelse woorden voor "straal" (ray) en "uitbannen" (ban). Letterlijk dus iets om (licht)stralen mee uit te bannen.

De geschiedenis van Ray-Ban begon in 1936, toen Bausch & Lomb van de Amerikaanse luchtmacht het verzoek kreeg een zonnebril voor piloten te ontwerpen. Dit werd het "Aviator" model, dat in 1937 ook voor het publiek op de markt kwam. Variaties op dit model, met de karakteristieke oogkasvullende vorm, zijn tot op de dag van vandaag te koop.

Prijzen Ray Ban correctiemonturen: van €119,- tot € 219,-. Prijzen Ray Ban zonnebrillen: van €119,- tot €289,-

Maak hier een afspraak voor je oogmeting.