De verschillen

Stel u wilt lenzen gaan dragen... wat zijn dan de verschillen....

Om te beginnen zijn er 3 verschillende types lenzen: zachte lenzen, harde lenzen en nachtlenzen.

 

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn de meest toegankelijke lenzen omdat ze erg comfortabel zijn en worden daarom ook het meest aangemeten. Binnen de groep zachte lenzen kunt u kiezen voor daglenzen of maandlenzen voor zowel enkelvoudig als multifocaal gebruik. 

cynthia-met-lens-lo-res.png

Zachte daglenzen bieden gemak en hygiëne, omdat u de contactlenzen niet meer hoeft schoon te maken en iedere dag nieuwe, schone lenzen kunt indoen. Daglenzen zijn bij uitstek geschikt voor tijdens het sporten of op vakantie. U hoeft dus geen lenshouder en vloeistoffen meer mee te nemen. Maar ook wanneer u niet iedere dag zin heeft om uw bril te dragen.  Daglenzen zitten verpakt in individuele blisters, die u moeiteloos openmaakt. Aangezien u iedere dag een nieuw, steriel paar lenzen in zet zijn ze super hygiënisch. 

zachte-daglenzen-lo-res.png

Maandlenzen gebruikt u iedere dag. Bij het uithalen van de lenzen aan het einde van de dag reinigt u deze en bewaart u de lenzen in een lenshouder gevuld met lensvloeistof.  Maandlenzen zijn comfortabel om te dragen en makkelijk in het onderhoud. U raakt zeer snel gewend aan de dagelijkse routine van het schoonmaken en bewaren. Maandlenzen worden, zoals de naam al zegt, iedere maand vervangen door een nieuw paar. Bovendien zijn maandlenzen goedkoper wanneer u iedere dag contactlenzen wenst te gaan dragen dan daglenzen.
lens(1).jpg

Multifocale lenzen zijn ideaal te gebruiken voor als geen bril kunt of wenst te dragen. De opbouw van een multifocale lens is anders dan die van een bril. Daar waar u met een bril last kunt hebben van vertekeningen heeft u hier met lenzen geen last van. Dit komt omdat de opbouw van de sterkte in ringen is verwerkt. Multifocale lenzen zijn verkrijgbaar als daglenzen en achtlenzen en maandlenzen. Hard én zacht. De tijd staat niet stil; Er is met maandlenzen een groter sterktebereik verkrijgbaar dan met daglenzen. 

Harde lenzen

Harde lenzen zijn wat minder comfortabel dan zachte lenzen, omdat deze harder zijn (de naam zegt het al). Echter er is veel meer mogelijk met harde lenzen. Harde lenzen worden altijd op maat gemaakt, hierdoor zijn deze altijd in de juiste sterkte verkrijgbaar, in de juiste kromming en zijn deze in gebruik een stuk voordeliger dan maandlenzen. Harde lenzen gebruikt u iedere dag. Aan het einde van de dag maakt u de lenzen schoon en bewaart u deze in een lenshouder met lensvloeistof. De draagtijd van harde lenzen verschilt per variant en ligt tussen de 1 en 3 jaar. 
harde-lens-lo-res.png 

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn echt een specialiteit van ons. Deze lenzen corrigeren uw ogen in de nacht voor overdag. Lees meer over ons paradepaardje op: https://kriekoptiek.nl/specialiteiten/dreamlite-nachtlenzen
nachtlenze-in-houder-lo-res.png