De controle

Contactlenzen is net weer even een ander verhaal dan de bril. Contactlenzen raken het oog aan en kunnen bij een slechte of ontbrekende begeleiding zelfs schadelijk zijn. Om u ervan te verzekeren dat dit bij ons niet gebeurt zijn alle personen die u met contactlenzen helpen ook daadwerkelijk bevoegd om dit te doen. Zij hebben minimaal de opleiding “contactlensspecialist” afgerond. Deze opleiding mag je pas doen op het moment dat men het optiekdiploma heeft behaald. Vaak zit hier een vijf jarige studie aan vast. 

 

 

De contactlenzen controle, hoe gaat dat dan?

U begint natuurlijk met het maken van een afspraak voor de controle. Bij deze controle gaan wij u eerst een paar vragen stellen om vast te stellen of wij wat willen wijzigen. Bijvoorbeeld vanwege klachten met droge ogen of gewijzigde medicatie.

Vervolgens meten wij de sterkte van uw ogen op. Wellicht kan het nog beter!
Hierna kijken we, zoals op de foto, naar de gezondheid van de ogen en de conditie van de lenzen met de spleetlamp.
Waar kijken wij nu eigenlijk naar? Om u een beetje een idee te geven hebben wij het maar eens opgeschreven:
eerst de algehele conditie van het oog. Daarna zijn de randen van uw oogleden aan de beurt gevolgd door uw traanfilm, het oogwit, overgang van het oogwit naar het hoornvlies, de verschillende lagen van uw hoornvlies, het vocht achter uw hoornvlies, uw iris en tot slot uw ooglens (achter de pupil).
Dan pas kijken wij eigenlijk naar de contactlens zelf: is deze vies? Hoe oud is de lens? Beweegt hij te veel of te weinig? Hoe snel wordt hij droog?
Zodra wij alles goed hebben beoordeeld bestellen wij eventueel andere paslenzen of een gehele nieuwe set. Uiteraard in overleg.

 

 

Het klinkt natuurlijk als een hele hoop, maar wij kunnen niet voorzichtig genoeg zijn! Voor uw armen, benen, vingers en tenen zijn er tegenwoordig allemaal soorten protheses, maar voor uw ogen niet. U heeft echt maar één paar ogen in uw leven en daar moet u het mee doen. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat dit - voor zover het in ons bereik ligt – zo goed mogelijk verloopt.

Wenst u alleen een losse controle, terwijl u geen lenzen bij ons heeft? Dat kan en kost €35,-