Glazen speciaal voor in de auto

U herkent het vast wel. ’s Avonds rijdt u in uw auto en merkt u dat u minder scherp ziet dan overdag, ook al draagt u dezelfde bril. U begint met uw ogen te knijpen, in een poging uw zicht te verbeteren.

visual-car-comparison.jpg

Brildragers maar ook mensen die geen bril dragen hebben vaak last van onscherp zicht, reflecties of halo’s, vooral in de schemering of ’s nachts. Autorijden wordt op die manier heel vermoeiend en kan ook gevaarlijk worden. Hier kunnen we wat aan doen.

De beste oplossing is ZEISS DriveSafe of HOYA Enroute brillenglazen. Zij bieden een geheel nieuwe, innovatieve oplossing voor dit probleem. Geen aparte bril met lelijke gele glazen, maar een coating op uw nieuwe brillenglazen. Zoals u misschien weet filtert een normale ontspiegeling zo min mogelijk (behalve schadelijk UV) en laat zo veel mogelijk licht door om een zo helder mogelijk beeld te geven. Door daar nu eens anders over na te denken kwamen ZEISS en HOYA met het idee om een hoge intensiteit blauw licht deels te blokkeren. Het effect hiervan is dat u alle andere kleuren helderder waarneemt en het "felle" licht van tegenliggers wordt verminderd.

Samenvatting: met ZEISS DriveSafe of HOYA Enroute brillenglazen wordt het volgende beter:

- het sneller kunnen beoordelen van verkeerssituaties en afstanden;
-verbeterd nachtzicht;
-ontspannen autorijden: minder last van vervelende schitteringen en reflecties;
-optimaal en snel focussen op verschillende kijkafstanden (dashboard, spiegels, weg)

PS nog even voor de duidelijkheid: u hoeft dus niet per se een aparte bril aan te schaffen. Deze slijptechniek en coating is toepasbaar voor enkelvoudige of multifocale brilen en is dus als optie te kiezen.