Terug naar school

10-09-2019

Ik weet nog hoe ik naar het Regio College moet lopen door het kennismakingsgesprek wat ik eerder heb gehad. Het is maar 10 minuten lopen vanaf het station. Super luxe.

Bij de ingang van de school staan de poortjes open. Ik loop naar boven, 2de verdieping, lokaal 22, daar staan mensen buiten te wachten bij een gesloten deur. Wat je dan alleen kan zeggen tegen compleet onbekende mensen is: “Morge…”

3 mensen reageren…

Ik ga naast iemand zitten waar ik aan voel dat we allebei niet de beste zijn in als eerste het woord doen. Langzamerhand loopt dit uiteindelijk wel.

De hele schooldag duurde tot half 5 en begon met Frank van Schaik die zichzelf voorstelt. We nemen de planning van de gehele 3 jaar snel door. Natuurlijk krijgen we direct huiswerk mee, niks extreems, gewoon een lees opdracht. 

Alle lessen bestonden voor de introductie dag nog even uit PowerPoint presentaties, maar we hadden al genoeg informatie over ons heen gekregen, dus woensdag 11 September komt het serieuze werk.

 

Het gaat beginnen, een lange reis naar serieus werken aan je toekomst. Het heeft mij ook even gekost om het te realiseren, maar het is nu echt de tijd voor mij. Dat weet ik zeker. 

Tenminste, in de tijd van dit schrijven heb ik bijna de zaak in de fik gezet, dus dat was een waarschuwing dat ik wat bewuster moet blijven denk ik.

 

Op naar lesdag 2! Dank jullie voor het lezen en tot de volgende blog!

 

 

Vincent van der Krieke, Opticien in opleiding.