Nieuw Nieuw Nieuw

20-08-2019

 

vincent-van-der-krieke-smiling-lo-res.png

De laatste 3 jaar heb ik bij de Jumbo van Vliet gewerkt, met veel plezier. Toch wil je wat meer doen. Terwijl ik het MBO al afgemaakt had, had ik geen idee hoe het verder moest en mijn contract zou ook niet veel langer duren. Als 23-jarige ben je al te duur en te oud, dus wat nu? 

De engel Raphael Kriek kwam af en toe langs om zijn lunch te halen aan mijn kassa. Na een aantal keren geweest te zien, stopte hij even na het afrekenen en zei hij letterlijk: “Wat doe je nog eigenlijk hier? Wil je niet opticien worden ofzo? We hebben nog zo’n iemand nodig.” 

Ik had geen idee wat ik moest zeggen. Opticien worden had ik überhaupt nog nooit aan gedacht en een ander plan had ik ook niet. Dus na veel twijfelen en tegenstribbelen, ben ik een stiekem een dagje mee gaan draaien. Het is een super leuk team! En heel interessant werk! 

De eerste dag begon gelijk met een lesje koffie zetten. Daarna kwam een proef bril in elkaar zetten. Met moeite gebruik ik een, voor mij nieuwe vorm, schroevendraaier om de minuscule schroefjes er uit te halen. Echt een kunst. 

Een paar dagen daarvoor heb ik als introductie cadeau een bril gekregen. Gelijk een heel goed gevoel, ik heb nog nooit zo scherp gekeken. 

Dus dat is mijn sprookje. Maar dat was het zeker niet om hier te komen waar ik nu ben. 

Risico’s nemen is moeilijk voor mij, maar het kan geen kwaad om iets te proberen, zo zie je maar dat je er zelf een toekomst aan over kan houden. 

Dank jullie voor het lezen en verwacht nog meer blogs!

 

Vincent van der Krieke,  - geluksvogel