De week van de Opticien

12-04-2018

Of ik interesse had om een dagje mee te kijken in de keuken van Kriek Optiek. De keuken bleek weinig interessant, gewoon een combi magnetron, een aanrecht en een tosti-ijzer, maar de rest van het bedrijf en het vak leren leken me super leuk. Ik had nooit gedacht dat er zoveel kwam kijken bij het (ver)kopen van een bril.

img-3362.jpg

Ik kwam terecht in een prachtige winkel; industriële look, stoere banken, super modern en mooi ingericht. Niels en Sander hebben mij die dag bij alles betrokken. Meekijken met een oogmeting, brillen maken in de werkplaats. Lenzen leren in en uit doen. Meegeluisterd hoe de klanten worden geholpen. We hebben nieuwe monturen van Etnia Barcelona ingekocht bij de leverancier. We gingen een gebroken montuur van een klant solderen en ik heb zelfs een oud glaasje mogen slijpen op de slijpsteen. Ik was wel een beetje bang voor alles in de werkplaats want behalve bij wat handvaardigheid lessen op de middelbare school had ik nog nooit echt een schroevendraaier vast gehouden, en ik was zeker niet echt handig.

topsterktemeter-1(1).jpg

Maar wat een leuk en afwisselend beroep! Hier wilde ik meer over weten en het leek me super leuk om hier een baan in te vinden. Waarom had ik hier nog nooit over nagedacht toen ik op de middelbare school zat?

Ik solliciteerde naar een leer-werkplek en werd uiteindelijk aangenomen. Mijn opleiding bij Kriek Optiek (4 dagen per week) en op school (1 dag per week) begon. De handigheid in de werkplaats kwam niet vanzelf, maar door goede begeleiding en veel lessen op school behaalde ik na 3 jaar mijn diploma en mocht ik mij officieel Opticien noemen. Ik kreeg van Raphael mijn eigen visitekaartje met mijn naam en er onder: Opticien. Wat was ik daar trots op.

 cynthia-geslaagd.jpg

Nu staat de week van de opticien voor de deur, een week waarin mijn mooie vak gepromoot wordt. Wil je hier meer over weten? Kijk even op deze website: https://www.deltion.nl/opleidingopticien/week-van-de-opticien

Meld je aan voor een persooonlijke meeloopdag op info@kriekoptiek.nl of kom bij ons langs in de winkel, wij vertellen heel graag over ons mooie vak. Niet alleen deze speciale week, maar eigenlijk mag (je als het kan) altijd wel bij Kriek Optiek even boven in de werkplaats of achter de schermen mee kijken bij wat we allemaal doen. Misschien tot snel!

-Cynthia Bettinger-

 1-03724.jpg